Φίλτρα Αναζήτησης

Επαναφορά

Φίλτρα Αναζήτησης

Επαναφορά
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Εστιάζουμε στο μέλλον

Στα Mikel στόχος και δέσμευσή μας είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής όλων των ανθρώπων, αναλαμβάνοντας δράσεις που έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και την κοινωνία.

# BLENDING
A BETTER
TOMORROW

Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει σεβασμός στη ζωή. Στα Mikel, κάθε καινοτομία μας πρεσβεύει αυτή την αρχή. Μειώσαμε δραστικά το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα όταν αντικαταστήσαμε, πριν από χρόνια, τα πλαστικά με φιλικά προς το περιβάλλον ποτήρια. Για το καπάκι μας πήγαμε ένα βήμα παραπέρα χρησιμοποιώντας το, βραβευμένο πλέον, eco friendly χάρτινο καπάκι Mikel, το οποίο αποτελεί πανευρωπαϊκή καινοτομία. Έτσι, προσφέρουμε ένα 100% ανακυκλώσιμο ποτήρι.
Οι μεγάλες αλλαγές συμβαίνουν όταν πολλοί άνθρωποι αλλάζουν μικρές καθημερινές συνήθειες. Έτσι, με αυτές τις μικρές αλλαγές στον τρόπο που σερβίρουμε τον καφέ μας στους χιλιάδες πελάτες μας σε όλο τον κόσμο, κάθε μέρα, συμμετέχουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και ελαφρύνουμε τον πλανήτη από 120 τόνους πλαστικού τον χρόνο.

Χάρτα Διαφορετικότητας

Δεν θα κουραστούμε ποτέ να λέμε ότι τα Mikel είναι οι άνθρωποί μας. Έτσι, η Mikel Coffee Company έγινε η πρώτη επιχείρηση από τον χώρο της εστίασης που υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας. Με την κίνηση αυτή, τα Mikel κάνουν την αρχή για την πραγματοποίηση του οράματός τους για ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς ανισότητες. Σε μια εποχή αυξανόμενης περιθωριοποίησης των μειονοτήτων, πιστεύουμε ότι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα ενός ατόμου συμβάλει στην ανάπτυξη και τη δημιουργικότητα, όχι μόνο μιας επιχείρησης αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.

Think Global, act Local

Κάθε φορά που εγκαινιάζουμε ένα νέο κατάστημα Mikel στόχος μας είναι να γίνουμε ζωντανό κομμάτι της γειτονιάς και όχι απλώς να ανοίξουμε ένα κατάστημα.
Για αυτόν τον λόγο πραγματοποιούμε τακτικά δράσεις που συμβάλλουν στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, την πνευματική καλλιέργεια, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και συνολικά στην ευημερία των ανθρώπων με τους οποίους συνυπάρχουμε.
Μερικές από αυτές τις δράσεις συμπεριλαμβάνουν την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της περιοχής, εβδομαδιαίες δωρεές σε γάλα και τρόφιμα στα τοπικά ορφανοτροφεία, έμπρακτη στήριξη τοπικών αθλητικών σωματείων, ενώ συμβάλλουμε στην ενίσχυση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού ενός σχολείου κάθε χρόνο και ταυτόχρονα ενισχύουμε με δωρεές τους δήμους για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Παράλληλα, μέσω της ραγδαίας ανάπτυξης του δικτύου των καταστημάτων μας, συμβάλλουμε ενεργά στη μείωση της ανεργίας και στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ενώ αποτελεί στρατηγικό μας στόχο η επιστροφή στην κοινωνία μέρους των κερδών μας, μέσω ενεργειών που επιβεβαιώνουν την υπευθυνότητα και την ευαισθησία μας – ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση δημιουργεί αυξημένες ανάγκες.

To top